12. apr, 2021

Mindre en 2 uker til fødselen starter

Cella er i godt hold i svangerskapet. Hun er i godt humør, og spiser for tre! God matlyst er viktig for at valpene skal få nok næring til å vokse og utvikle seg. Vi går daglige små turer med henne for at hun skal holde seg i form fram mot fødselen. Det er alltid vanskelig å se hvor mange valper tispa har, men det er god aktivitet i magen på henne, så vi tror at det blir et bra kull. Vi venter i spenning på den forestående fødselen 🙂 Bildet av alle tre hundene er tatt i påska i år. 

29. mar, 2021

Cella er drektig

Det er i dag blitt konstatert at Ravnkloas Cella er drektig med NUCh Ørntuas K Varg. Så langt vi kunne telle var det 9 valper, så det ser ut til å bli et stort kull. Cella er ei gjennomavlet tispe med glimrende viltfinneregenskaper, og sammen med Varg forventer vi å forsterke både viltfinnerevne, gemytt og sunnhet hos valpene. Se mer info i forrige artikkel. Valpene selges til jakt- og prøveinteresserte. 

Inger-Lill Pedersen, tlf +47 41675716
inger-lill@nordtroms.net 

7. jan, 2021

Ravnkloas Cella er paret med NUCh Ørntuas K Varg.

Ravnkloas Cella NO50631/13 er nå paret med NUCh Ørntuas K Varg NO41211/16.

Cella (C.I.T NJCh Ohlsmyrens P Respect – Pimen’s Kajsa) har en viltfinnerevne på egenprestasjon på hele 122.07. Hun finner fugl 19 ganger mot makkers 5; dvs hun finner fugl nesten 4 ganger mer enn det makker gjør. Hun har totalt 7 VK-premier; 5x 1.VK hvorav 1x ck finale og 2x 2.VK. I tillegg har hun 1.UK og 1.AK. Eksteriørt har hun oppnådd cert. Hun fikk 1.AK på den andre prøvehelga for henne, samme måned som hun ble 2 år gammel.

Cella er ei trivelig tispe med et supert gemytt! Glad i alle og veldig sosial. Flere i Cellas kull har gjort det sterkt på jaktprøver.

Varg (Hopfossen’s Nero – NJCh Ørntuas H Flicka) er en sterk hund med premieringsprosent på 35,5%. Han har som beste resultater 4x 1.UK, og han ble nr 3 i Arctic Cup. Han har 2. og 4.VK i tillegg til 1.AK. Han er utstillingschampion og avlshund i NPK. Varg finner fugl 22 ganger mot makkers 11; dobbelt opp av det makker gjør. Han har topp gemytt og er rolig i hus.

Cella er ei gjennomavlet tispe med en innavlsgrad på mer enn 8. Det forventes valper med høy jaktlyst, meget god viltfinnerevne, topp reviering, sosiale og med supert gemytt. I tillegg forventes et godt eksteriør. Begge hundene er elitehunder i NPK.

Bildet her på siden er av Cella.

Interesserte kan henvende seg til Inger-Lill L. Pedersen tlf 41675716 eller inger-lill@nordtroms.net 

10. des, 2020

GOD JUL!

KENNELEN ØNSKER VENNER OG FAMILIE, BEKJENTE, VALPEKJØPERE OG DERE SOM ER INNOM SIDEN VÅR EN RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR 2021!

SLIK SOM DET SER UT NÅ SÅ PLANLEGGER VI ET SISTE KULL PÅ RAVNKLOAS CELLA NÅR HUN LØPER I FEBRUAR. HANNE ER IKKE HELT BESTEMT ENNÅ, MEN VI HAR ET PAR STYKKER I KIKKERTEN. VI KOMMER TILBAKE MED MERE INFO NÅR ALT ER AVKLART. 

Bildet er av Ravnkloas Cella og Ravnkloas Dart på høstjakta. 

27. okt, 2020

Oppdatering av høsten

Vi må si oss fornøyde med høstsesongen 2020. For husets hunder har Ravnkloas Cella oppnådd 1. VK og Dart 2. VK m/ck finale. Både Cella og Dart har tatt seg videre til finalene enten på premiering eller på søk på alle prøvede de er stilt på denne høsten, men dårlig tilgang å fugl har på flere starter ikke gjort det mulig å komme for fugl. Men vi er uansett godt fornøyde med det de har oppnådd. 

Ravnkloas Crazy med e/f Hanne Fevik ble i år tatt ut til å representere pointerlaget på NM-lag lavland. Veldig moro for Hanne og Crazy og også for oss som oppdrettere! Laget endte som nr 4. Crazy oppnådde 1. VK m/ck på Geilo tidligere i høst. Dette er andre gangen at kennelen er representert på NM-lag. I 2016 ble kullsøster Cella tatt ut på laget til NM vinter. Cella var også kandidat for laget for 2 år siden, men vi måtte takke nei pga løpetid. 

Ravnkloas Compis med e/f Lars Petter Berg har igjen bekreftet at duoen er en utmerket match! Compis ble startet på lavlandsprøven på Hamar 17. oktober, og her ble de avsluttet med en flott 1. AK. Dette er Compis sin tredje 1. premie AK. I tillegg har han 3x 1. UK, 1. VK og 2. Vk finale som beste resultater. Han bekrefter bare sitt gode inntrykk da han helga etter ble startet i VK på prøven i Vestfold FK. Her kom han ikke for fugl, men gikk videre til finalen som en av seks i sitt parti. 
Kritikk fra Hamar:
Compis tar straks tak i terrenget og jakter utmerket i alle typer biotoper. Compis jakter med høy intensitet og er svært bevisst. Senere fortsetter Compis som før og jakter prima. Utover dagen viser Compis seg som en prima jeger som dekker terreng og biotop på beste måte. Stand. På ordre reises fasanhøne villig og presist og Compis er komplett rolig i oppflukt og skudd. Compis er uten tvil en prima jeger og tildeles i dag en velfortjent 1. AK.
Tallkarakterer: 666444
Dommer: Jørn presterudstuen

1. september ble det født 9 valper hos Christian Sletbakk på Andslimoen etter NUCh Ravnkloas Dart og Storskartindens Nelly. 7 av de vokste opp, og sist søndag hentet vi hjem lille Raja. Hun er ei skikkelig trivelig lita tispe, som er trygg på både folk og andre hunder, så Nelly har gjort en god jobb som mor på sitt første kull. Vi hadde lyst til å kalle henne opp etter vår gamle Raja, og håper at hun kan leve litt opp til gammelRajas prestajoner på begynnelsen av 2000-tallet 🙂 Raja er blitt tatt godt imot av voksenhundene i flokken, og har funnet seg fint tilrette hos oss.