Mål for vårt oppdrett er sunne og friske hunder med god jaktlyst, god viltfinnerevne, godt gemytt og hunder som er sosiale og trygge.

Kajsa 7 måneder gammel

Jeg heter Inger-Lill Løkås Pedersen, er gift med Sigleif og har to voksne barn. Vi bor i vakre Nordreisa i Nord-Troms.

Min hundeinteresse oppsto etter at vi hadde fått vår første pointer i 1994. Sigleif har vokst opp med schæferhunder i familien, og han har vært støkkjeger siden han hadde lov til å bære hagle. Da vi i noen år bodde i Porsanger, var vi begge på jaktturer med venner som hadde hund, og interessen for jakt med fuglehund oppsto på disse turene. Sigleif er mer interessert i praktisk jakt enn jaktprøver, mens for mitt vedkommende er det motsatt, og denne rollefordelinga passer utmerket for vår familie. Men vi bytter gjerne på rollene ved behov.

I 1994 fikk vi vår første pointer. Den ble dessverre borte for oss i fjellet da den var 2 år gammel. Da vi først hadde hatt hund i huset, var det utenkelig for oss å være uten hund.  Da vi i 1996 ble oppmerksomme på at Bjørnar Eidem hadde kull med NJCH Peik og NJCH Wasa av Kvervelvind, var vi heldige og få tispe derfra. Raja var en hund som bragte oss mye glede, både på prøver og på praktisk jakt. En herlig, lettdressert hund som vi har felt mye fugl for, og som vi har hatt mange gode premieringer på. Raja var høyt oppe på lista i Pointercup'en både i år 2000, 2001 og 2002. Hun ble 10 år og hadde to kull. Fra det siste kullet hennes i 2003 tok vi sønnen Ravnkloas B-Dreng. Dreng var en solid bygget hund og en eminent jeger på praktisk jakt. Han oppnådde mange premier på jaktprøver, blant annet: 1. UK, 1. AK, 1. VK m/Ck, Nord-Norsk mester høyfjell høst med 1. VK finale. Han var eneste premierte hund i finalen. Dreng var også premiert på skogsfuglprøve. På utstilling oppnådde han NKK-Cert.

I 2009 på høsten var jeg i Sverige hos Richard Persson og hentet hjem Pimen's B-Kajsa. Kajsa har vært en fornøyelse å ha i hus! Hun var 7 måneder da jeg for første gang tok henne med i terrenget, og allerede da viste hun at hun behersket rypene. Hun har vært behersket når fuglene har lettet, og i løpet av hennes 13 første turer i marka hadde hun 35 fuglearbeid, noe som viste at også nesen virket som den skulle allerede i starten.  Kajsa var tidlig moden, og fikk 1. UK kun fem dager etter at hun hadde fylt ett år. 1. AK var et faktum noen uker etter hun fylte to år, og grunnlaget for den premien var tre fuglearbeid hvorav to inkluderte reis. Høsten 2012 fikk hun sin første VK-premie som var 3. VK. Kajsa vant dessuten sitt parti i kvalifiseringen i Arctic Cup i 2011, og var rangert som nr 2 av 44 hunder etter første dag. Våren 2011 dro vi til Danmark på lavlandsprøve, og selv om det ikke ble premie på Kajsa der, fikk hun 1.-priskritikk, og viste at hun lett omstilte seg til lavlandet. Det var lite fugl og ingen premieringer i hennes parti denne dagen.

Kajsa var fra B-kullet til Kennel Pimen's som var et gjenparringskull. Alle hundene både i A og B-kullet ble premierte på jaktprøve (et par av valpene forulykket som helt unge og er selvsagt ikke med i denne statistikken). Kajsa og to kullsøsken ble VK-hunder som 3-åringer.

Kajsas første kull i 2013 var med C.I.T. NJCh Ohlsmyrens P Respect. Av dette kullet kom det 8 levende valper. Tre av hundene er stilt på jaktprøve, og alle tre oppnådde 1.UK i en alder av 13  måneder. To av de oppnådde premieringen på sin første start, deriblandt vår egen Ravnkloas Cella. Alle unghundene i kullet viste tidlig meget godt jaktvett, var lettdresserte og med topp gemytt. Flere i kullet har oppnådd 1.VK. 

Den 6. mars 2015 fødte Kajsa sitt andre kull. Denne gang også linjeavl med Årets unghund i NPK 2014 Jutevatnets Birk (se stamtavle i menyen). Det ble født 10 levende valper; 6 tisper og 4 hanner. Vi beholdt selv Ravnkloas Dart som har oppnådd 1. AK både på høyfjellet og på skog, og i tillegg har gode VK-premier. Han har oppnådd tittelen NUCH og er blitt avlshund i NPK. En meget solid bygget hund som er gjennomavlet, har topp gemytt, er utholdende så det holder og som absolutt burde vært mer brukt i avl! Han har 1 kull etter seg, og fra dette kullet har vi tatt parringsvalpen DN A Raja. 

Dart har også kullsøsken som er i vinnerklassen. 

 

 

Kommentarer

11.09.2017 21:25

Johannes kure

Har hat to pointer fra Kale Jordan.Har en eiendom På 1000 del dyrket mark.Har noe fasan på eiendommen.Har hatt Rygge 1 og2 lavland på eiendommen.Jeg bor i Rygge ,Østfold.

12.09.2017 05:06

Inger-Lill

Hei! Hyggelig! Ta gjerne kontakt på mail

08.03.2013 12:09

Anna Sandberg

Hej, kanonfin sida. Jag kommer ha koll på dej .
Anna

23.04.2013 22:21

Inger-Lill

Trivelig, Anna! Håper det står bra til hos dere!

04.03.2013 12:50

Hans

Hei. Blir spennende og følge med på denne siden.
Mvh Hans

04.03.2013 15:19

Inger-Lill

Hyggelig, Hans!