11.09.-14
Jeg nyter fortsatt min "sommerferie" nå på høsten, og har nesten to uker igjen til jakt og fjellturer. I går startet rypejakta, og det er alltid spennende med den første jakta for unghunden. Sigleif har tatt noen feriedager i forbindelse med jakta, og vi har hatt to lange og flotte dager på fjellet så langt. Første dag av jakta fikk vi felt flere liryper for Cella. I dag har hun vist at hun også behersker fjellrypene. Selv de som sitter få meter foran henne på steinene og er provokasjon nok for et ungt hode. I dag har hun også vist at hun behersker de som løper fra henne. Vi er veldig fornøyde med det hun viser oss i marka, både på søk og i fuglesituasjonene. Det betyr at hun nå begynner å bli klar for jaktprøvene.

Det er selvsagt også hyggelig med positiv tilbakemelding fra eierne av resten av kullsøsknene til Cella, og det blir spennende å høre hvordan jakta har forløpt for disse unghundene.

 

Ravnkloas Cash i fin stand på valpetreffet. Cash eies av Per Hajem.

07.08.-14
Denne sommeren har det blitt mye jobb for mitt vedkommende, og det er første sommer på mange år at vi kun har vært noen få korte turer på sjøen for å sluke etter røye og ørret. Vanligvis er dette er hyppig sommeraktivitet hos oss. Men nå nærmer det seg ferie, og det er alltid etterlengtet etter sommerens årlige arbeidsøkt. Om ikke lenge er det mulighet for å slippe hundene i fjellet igjen, og om få uker starter jaktprøvene.
Vi fikk sammen med resten av Ravnkloas C-kull invitasjon til valpetreff hos Hanne Fevik på Sando Hundesenter i Sande for ei tid tilbake. Pga jobb måtte vi dessverre takke nei. Treffet var onsdag den 6.august, og det er veldig hyggelig at i alt fire fra kullet i tillegg til pappa Ohlsmyrens P Respect (Lux) og Hans Simensen hadde mulighet for å møte på treffet. Hanne har fritak fra båndtvangen fra 1.august, og dermed har unghundene fått trene på rapphøns som holder til på gården. I tillegg har de hatt mulighet for duetrening. Jeg har fått positive tilbakemeldinger etter treffet. Unghundene er trivelige med et supert gemytt, og alle unghundene fikk mulighet opp til flere ganger for stand på både rapphøns og duer. Kullet ble 1 år den 1.august, og det blir spennende å følge unghundene utover høsten. Valpetreffet har selvsagt vært sosialt, og da frister til gjentakelse. Kanskje i nord neste gang?
Det er lagt ut flere bilder fra valpetreffet under "C-kullet". Alle bildene er tatt av Siri Valen Simensen.

Sjøørret på grillen - perfekt mat på sommeren!

08.07.-14
Sommeren kom til Nord-Norge for ei knapp uke siden, og den siste tiden har vi kunnet nyte flere og tjue grader i denne nordlige landsdelen. Det er ikke akkuret hverdagskost for oss nordboere, men desto mer kjærkomment.

Etter at pointertreffet i begynnelsen av juni var over, dro Sigleif og jeg på en to-ukers tur ferietur til Frankrike. Rivieraen var hovedmålet, men vi har også fått sett oss rundt i alpeområdene mot Italia. De siste dagene før hjemreise var vi ved kysten av Nord-Italia. Dette området av Nord-Italia er vakkert, og har man bil og god tid anbefales kyststripen mellom Nice og San Remo.

Hundene har selvsagt roligere tider nå når det er sommertid. Men dette er også en tid på året da vi går hyppige turer i fjellet, og da er selvsagt hundene med i bånd. Vi har flotte turområder i nærområdet, og de benytter vi flittig. Sommeren er også høysesong for fiske i sjøen, og sluking etter sjørøye og sjøørret er en aktivitet vi alltid holder på med sommerstid. Sigleif og jeg har ikke hatt hellet med oss så langt, når man ser bort fra et par små "rødfisker". Men sønnen vår var på sjøen i natt, og han kom hjem med en ørret på 4,5 kg. Den har han tilberedt på grillen i dag, og vi har fått være gjester. Det blir nydelige måltider av denne kortreiste maten..

09.06.-14
Helga 6.-8. juni var det tradisjonelle nordnorske pointertreffet på Rismo gård i Målselv. Sigleif og jeg dro dit med hundene på fredagen, og jeg hadde meldt på Cella på utstillingen søndag. I og med at jeg er distriktsrepresentant for Norsk Pointerklub avd. Troms og Finnmark er det jeg som har vært ansvarlig for å organisere både treffet og spesialutstillingen. Vi har hatt god oppslutning på treffet i år også. Til utstillinga var det meldt på 33 hunder. Cella ble handlet av flinke og unge juniorhandler Line Ingebrigtsen fra Tromsø, og fikk Excellent av dommer Irene Krogstad. Cella er ei flott og kraftig tispe, og jeg ser fram til den videre utviklingen hennes eksteriørt.

Kritikken fra utstillingen:
Feminint hode, men noe lett i snuten. Feminin god hals og overlinje. Godt forbryst for alderen. Kunne hatt mer vinkel i overarm, velutviklet bak. God benstamme og poter. Meget god pels. Velvist. Beveger seg meget godt fra siden, men noe trang sett bakfra.
Excellent

Denne kritikken er jeg godt fornøyd med. Irene Krogstad redegjorde meget godt under bedømmingen.

Treffet har som alltid ellers vært trivelig sammen med flere titalls hyggelige pointerentusiaster, og også i år var vi heldige med været. Varmegrader på godt over 20 grader hele helga gjør livet enkelt når man bor i lavvo.  

06.06.-14
Vi har de siste dagene hatt et fantastisk vær og temperaturer. 26-27 grader på dagene er absolutt å leve med selv om det er uvant varmt for oss nordboere her oppe mot nordpolen. Denne tia på året er naturen på sitt vakreste når snøen fortsatt ligger i fjellene og skogen under er grønn. Skiføret er fortsatt supert i fjellet tross alle varmegradene på dagtid. I går kveld dro hundene og jeg til Kvænangsfjellet rundt midnatt for å fotografere midnattssola og samtidig få enda litt ut av det som er igjen av vinteren. Det begynner å minke med snø i fjellet og det er mange barflekker nå, men det går fint an å snørekjøre fortsatt. Til tross for varmegradene på dagen var det fortsatt supre forhold å ta seg fram på ski. Selve midnattssola hadde gjemt seg bak skyene, men nattlyset var aldeles fantastisk! Vi får se om dette var den siste skituren denne sesongen eller om det blir muligheter også neste uke...

Hans Simensen med diplom for utmerkede resultater på Ohlsmyrens P Respect (Foto: Snorre Nicolaisen)

16.05.-14
Sist helg var det Årsmøte i Norsk Pointerklub på Gardermoen hvor jeg møtte som distriktsrepresentant for Troms og Finnmark. Møtet ble avsluttet med utdeling av hedersbevisninger for 2013. Gratulerer til NJCh Ohlsmyrens P Respect og eierne Hans og Siri Simensen med Årets hund i FKF og Årets Lavlandshund. Respect (Lux) er hunden vi har brukt på Kajsas første parring, og han dermed pappa til Ravnkloas Cella som er i vårt eie. Gratulerer også til Ole Frøland med Agnes Delphins oppdretterpremie og Anders Wassbergs oppdretterpris. Ole Frøland er innehaver av Kennel Jutevatnet, og har NJCh Jutevatnets Radar i sitt eie. Radar er far til vår Pimens B-Kajsa.

 

06.05.-14
Legger ved et bilde av Cella i stand tatt i vinter. Hun har vist fin framgang på søket, og bruker vind og terreng fornuftig tatt i betraktning av at hun fortsatt bare er 9 måneder ung. Hun er stødig i stand og er flink til å finne fugl. Jeg har fått tilbakemelding fra valpekjøperne at et par av de andre i kullet også har hatt stand på rype. Det blir spennende å følge kullet videre til høsten. Det ser veldig lovende ut det jeg hittil har sett av Cella.

Dreng og Kajsa på Kvænangsfjellet.

16.04.-14
Så er jaktprøvesesongen over for vår del for denne vinteren. Avslutningsprøven på Saltfjellet tar vi ikke med oss - det blir for langt å kjøre synes vi. Oppsummeringen for sesongen må være mye vær og vind, og dermed utfordringer nok for hundene på flere av prøvehelgene. Etter Tromsøprøven hvor Kajsa oppnådde 2. VK finale har hun vært stilt på Sennalandet hvor hun støkket en rypeflokk langt ute og ble for urolig. I Alta ble hun på turboføre litt for storgått til å komme seg til finalen. På Altevann tok hun seg til finalen på blytungt føre, men lyktes ikke med premie i finalen. Første dag av Tromsøprøven fikk hun tallkarakterene 666444, og søksmessig har jeg vært godt fornøyd med henne i vinter.

Nå går det mot en rolig periode hvor vi blir å bruke resten av vintersesongen på fjellet med snørekjøring og koseturer så fremt været tillater det. Sommeren skal vi bruke til å trene dressur på det nye lille håpet vårt, Cella. Hun er nå blitt 8 1/2 måned gammel, og målet er at hun skal få prøvd seg på jaktprøve til høsten. Hun har allerede hatt stand på rype, og det er moro å se hvordan hun bruker nese og vind fornuftig. Hun er fortsatt umoden, men mye vil nok skje mentalt med henne de neste månedene.

Siden forrige oppdatering har vi måttet ta Dreng av dage. Han har siden i høst vært plaget av forkalkning i ryggen som ble stadig verre. Dreng var en hund med en stor personlighet, og han har utvilsomt etterlatt seg et stort tomrom her hjemme. Vi får tenke på alle de gode årene vi har hatt med ham både her hjemme og på turer i fjellet, og vi har mange morsomme opplevelser og fine minner etter drengen.

Kajsa og meg sammen med Øystein og Kaia som vinnere av Tromsøprøven

26.03.-14
Lite snø og mye heftig vær ble rammen rundt Arnøyprøven i begynnelsen av mars. I tillegg til at jeg også i år var i prøvekomiteen stilte jeg Kajsa i VK. Kajsa har vært svært stabil denne vinteren, og har blitt moden etter valpekullet i høst. Hun var knappe 2 år da hun kom over i VK, og har trengt litt tid på å kalibrere seg for denne klassen. Derfor var det gledelig å se henne på Arnøya hvor hun fikk vist seg fram i terrengene på øya. Et glimrende søk gjorde at hun tok seg videre til finalen, men hun hadde dessverre ikke sjanse på fugl. Urolig vær gjore at rypene hadde flokket seg i store flokker, og selv enkeltrypene som satt i terrenget var lette på vingene og ikke enkle å takle for hundene.

Helga 22.-23. mars stilte jeg henne på Tromsøprøven. Nysnø i terrengene gjorde at vi kunne legge isbroddene igjen hjemme og omsider ha ski på beina igjen. 60 hunder stilte i start i VK, og Kajsa var rangert høyt oppe på lista i kvalifiseringen på søk. Heller ikke her hadde hun mulighet for fugl, men var en av 6 hunder i partiet som tok seg videre til finalen på søk. I finalen fikk hun første slippet sitt i ei kupert bjørkeli. I det andre slippet hennes i tett skog mestret hun å finne fugl to ganger, og hun ble her avsluttet med 2. VK finale. Jeg er strålende fornøyd med det hun viser for tiden! Også vinneren av Tromsøprøven var pointer. Gratulerer til Øystein og Kaia!

Om et par dager starter NM-vinter, og i år blir vi tilskuere fra sidelinja. Jeg har ikke mulighet for å ta fri fra jobb i år, men vi skal heie på både pointerlaget og de individuelle pointerne som stiller til start på Andøya!

Mye godlukt for unge Cella på Kågen i dag!

01.03.-14
Cella er blitt 7 måneder i dag, og i dag er det tredje gang jeg er ute i marka alene med henne. Kajsa har fortsatt løpetid, men om ikke mange dagene er hun klar for å få løpe litt i terrenget igjen. Det er kun ei uke til prøven på Arnøya, og jeg er ikke minst spent på føret.
Cella og jeg har gått på Kågen i dag, og der var det ikke mulig å gå på ski! Isete og steinhard snø, og eneste mulige framkomstmiddel for meg i dag var skisko med kraftige isbrodder under. Vi så mye rype- og elgskit til Cellas store fornøyelse, men fuglene var fløyet. Mulig gjorde det harde og bråkete føret at de tok til vingene på langt hold. Men jeg ser at Cella er veldig opptatt av å bruke nesen, og det er selvsagt positivt. Hun holder seg fortsatt nært meg, og det er helt greit. Jeg tenker det er enklere å ha kontroll på henne hvis hun skulle komme i fugl når hun er innen rekkevidde enn om hun skulle startet ut i stort format fra starten av. Hun er en fornøyelig hund å holde på med!

Ravnkloas Cella i nysnøen på fjellet

21.02.-14
Etter to måneder uten nedbør og med rimelig mange kalde grader kom det for noen dager siden omsider litt nysnø. Det har gjort at føret på fjellet er litt bedre å ta seg fram på, selv om det i skogen fortsatt er gjennomslag og skarpe skarekanter under nysnøen. Vi hadde håpet på å starte jaktprøvesesongen i Tromsø den første helga i mars, men løpetid hos Kajsa satte en stopper for det. Neste jaktprøvestart er Arnøyprøven, og der har vi meldt på. For første gang på veldig mange år drar vi ikke til NM-vinter på Andøya. Jeg har arbeidshelg den helga, og da jeg trenger fri andre helger utover vinteren prioriterer jeg vekk NM-helga. Når man jobber turnus med arbeid 3. hver helg er det bare å innse at man ikke får med seg alle helgeaktiviteter.. Vi håper likevel på å få med oss noen prøver utover vinteren.

Appelldressuren på Cella begynner å bli bra, og hun og jeg har vært et par små turer alene uten de andre hundene på fjellet. Vi har foreløpig ikke kommet for fugl, og enn så lenge er det moro for henne å løpe og snuse på rypespor og rypeskit. Cella vil få sjansen til flere fine turer utover vinteren og våren.

 

Ravnkloas Cella utforsker rypespor.

02.02.-14
Valpene etter Pimen's B-Kajsa og NJCH Ohlsmyrens P Respect er nå blitt 6 måneder. Tilbakemeldingene fra valpeeierne er at alle valpene i kullet er harmoniske, aktive og sosiale hunder, de er tøffe men lydhøre og med et topp gemytt.
Vi har så vidt vært ute i marka med Cella. Hun var uheldig og løp på snøskutertilhengeren for et par-tre uker siden, og fikk strekk i ei sene i høyre skulder. Har holdt henne i ro siden da, men nå er hun i toppslag igjen. I dag hadde vi henne med på fjellet for første gang på noen uker, og hun har det supert når hun får løpe og snuse på rypedokk og rypespor. Hun har ikke våknet ennå, og hun er løs bare kort tid hver gang. Men hun skal få nok slipptid etter hvert.

Cella er en herlig liten valp! Hun veier nå 16 kg, og har GOD matlyst! Er for det meste altetende, og det setter jeg pris på. Mamma Kajsa er nok innimellom litt for mild med henne - jeg kunne godt tenkt meg at Kajsa satte den lille "terroristen" mer på plass enkelte ganger. Men Cella har likevel funnet sin plass i flokken, og også innfunnet seg med å være yngst. Både Kajsa og Dreng er med i oppdragelsen, og det er gull verdt for henne.  

Vi har nå begynt å trene fram mot prøvesesongen. Foreløpig er det lettløpt i fjellet, og det går unna for lettvekteren Kajsa...

Her følger "halvårsrapporten" fra valpeeierne:

Ravnkloas Cash har det topp på tur i snøen!

Per Hajem eier Ravnkloas Cash:

"Cash er en glad og herlig hund på ca. 21 kg . Veldig aktiv, storkoser seg i all den herlige snøen vi har her. Har hatt en stand på rype, men altfor mye puddersnø at han kommer ikke fram til den. Umulig å trene akurat nå. Men herlig å være på fjellet for det." 

Ravnkloas C-Nansen

Per Fleischmann eier Ravnkloas C-Nansen:

"Nansen er en livlig og egenrådig kar med en fantastisk livsglød. Med 1,5 meter puddersnø rundt husveggene er det utrolig moro å se at hver dag er en lek for han. Båndet på bildet blir nok mest til pynt å regne da det kun blir brukt når vi øver på å gå i bånd. Ellers er det veldig greit å bo slik til at Nansen kan gå fritt, og rett inn i skogen, uten naboer. 

Vi har ikke hatt noen mulighet til å jobbe med fugl, men håpet er der da orrfuglene er samlet i flokker og spiser rakler fra tuntrærne og ligger i dokk i puddersnøen. 

Når det gjelder dressur, så begynner innkalling å sitte etter en litt trå start. Apportering startet vi på i går, og det ser ut til å være en naturlig sak for han. 

Nå ser vi frem til å få alt til å sitte før jakta starter. Terreng og datoer er blinka ut både for rype og skogsfugl." 

 

Ravnkloas C-Mira med "storebroren" Bruno

Line Andersen Tollefsen eier Ravnkloas C-Mira:

"Mira ble fort stuerein når vi fikk ho. Tisset inne 3-4 gang på dagtid tilsammen. Kveldene var d litt værre m, men tok ikke så lang tid der heller.

Apport skjønte ho fort når ho så på eldstepointern våres Bruno gjøre d.
Ho henter å slipper den til oss når ho kommer tilbake. Ho blir visst vi sier bli til ho. Og springer som en rakett når vi sir apport:)

Ligg og sitt klarer ho uten problemer:)
Veldig lydig. Kommer når vi ber ho komme. Har ikke brukt fløyte på ho, men plystre til ho. Bruker nesten ikke bånd på ho. Ho kan gå fot (gå pent). Å forstår "Ja" og "nei".

Som de fleste vet brakk Mira høyre framlabb. Så først nu nylig har ho kunne trent muskelen tilbake i labben. Ingen halting med labben mer. Å nu spring ho å hoppe å leke m Bruno hele tia.
Labben er begynt og bli skeiv dessverre, men hun viser ingen tegn til plages med d.

Mira e full av energi å elske å leke med andre hunda og barn.

Kjempefornøyd med vårt nye familiemedlem,  og glede mæ til hennes første rypejakt:)"


Ravnkloas Compis med compisen Daigo

Lars Petter Berg eier Ravnkloas Compis:

"Tiden går  og Compis vokser til. Han er nå 21 kg  og 57 - 58 høy.  En selvsikker guttebass med stort mot.  En flott hund som bærer sitt navn med rette.

Energien er ustoppelig. Etter at snøen har kommet får jeg ikke fri for uteaktiviteter. Har aldri hatt en Pointer som til de grader elsker snø.  Må jeg være inne og gjøre mitt, er han gjerne igjen og leker med seg selv ute.  På grunn av kneoperasjon har jeg ikke hatt anledning til skiturer enda. Men mange turer på beina ute i løssnøen er god trim både for far og Compis.

Dere har kanskje fått med dere at det er registrert ulv i Asker hvor vi bor.  Søndag for snart 2 uker siden var vi på tur i Vardåsen, vårt nærområde. Her gikk vi på ferske ulvespor. (Så ingen)

En merkelig opplevelse, da begge hundene trakk seg tilbake og inn i sporet bak meg. Tydelig missfornøyde.

Compis er lettlært. Kommer "nesten alltid" på innkalling, sitter og dekker på kommando.  Lystapporten går så det suser. Har så vidt begynt og øve litt forsiktig på konsekvensapport.

Inne er han rolig og fin. Herjer kanskje vel mye med den eldste pointeren Daigo, som kanskje kunne vært litt mer bestemt i korreksjon. Compis utnytter dette litt mye. 

Jeg gleder meg virkelig til og kunne se han utfolde seg i vinterfjellet nå sola titter frem og rypene er snille :)"

Ravnkloas C-Ramp

Lars Klev eier Ravnkloas C-Ramp:

"
Her kommer det en liten rapport fra Ringerike. "Lille" Ramp har nå en match vekt på 21,4 kg, burde vell kanskje blitt kalt terroristen da gamlefar i huset aksepterer alt fra energibomben og får mye juling. Ellers er han i mine øyne meget bra på dressuren, og en snill hund! Er meget tungt føre så har ikke testet han på fugl enda, men kommer nok tider med varmere vær og snill fugl mot våren :-) Skal prøve å sende flere bilder, men sender ved ett bilde tatt med mobilen der han er 5mnd og klar til å kunne kobles med langlina om Hunt hadde funnet fugl."

Hannes datter Nora og Ravnkloas Crazy

Hanne Fevik eier Ravnkloas Crazy:

"Hun er en skjønn liten frøken som lever litt opp til navnet sitt! Full fart og høyt tempo ute – ikke redd for å kaste seg over sine ”storebrødre” (voksne pointer og gordon-hannhunder). Men, hun er rolig og fin inne og elsker å ligge på fanget.

Apporterer med glød og entusiasme – vil egentlig hente alt…. Apportbevis tror jeg ikke er langt unna!

Hun har hatt sine første rapphønsstander – og det er ikke noe å si på jaktlysten, etter litt fugl i nesa  er det en helt annen glød over løpingen ute på jordene! Dessverre altfor mye snø /bunnløst på fjellet – så der får vi prøve oss på senvinteren"

Kajsa har funnet fugl

11.01.-14
I dag har vi satt av et par-tre timer til fuglehundtrening på Arnøya. Det går stadig mot lysere tider her nord. Men fortsatt er det dagslys bare noen få timer, og de gjelder det å utnytte best mulig. Fuglebestanden på fastlandet i Nord-Troms har vært god siden i høst, så for den del hadde vi ikke trengt å dra ut til øya for å finne fugl. Men innimellom er det ok å trene i nytt terreng. Gradestokken i Arnøyhamn viste -14 grader, og føret var beinhardt. Vi valgte å gå på føttene i stedet for på ski.
Vi tok med alle tre hundene, og hadde tenkt å leie Cella på 5 måneder opp bak mora når hun fant fugl, men bråkete føre gjorde at fuglene for det meste trykket for Kajsa men ikke for meg. I de fleste situasjonene letta de før jeg fikk kommet opp til henne. Men Cella fikk vist spontan sekundering en gang, og ellers fikk hun boltret seg i mye god rypelukt. Gode og varme dekken er en nødvendighet for valpen når det er så kaldt slik at hun ikke får negative opplevelser med det å være ute i frosten, og ikke minst pause i varm bil. Dreng har vært med i bånd. Han er såpass plaget med føttene nå at det ikke er nødvendig å forsterke dette med at han skal være løs. Men både den eldste og den yngste har satt pris på å være med, og det regner jeg med at også Kajsa har med alle sine fuglearbeid! Er godt fornøyd med henne etter dagen i dag.

Anja på Kvænangsfjellet med Cella og Kajsa

Dagene er korte nå, og selv om vi har hatt vintersolverv og går mot lysere tider er det fortsatt bare dagslys midt på dagen. Men vi får likevel gått noen korte turer i marka om vi ønsker det. Anja og jeg var en tur på Kvænangsfjellet i går i nydelig lys. Vi hadde med Kajsa og Cella. Det var
mye spor å se,men ingen ryper denne dagen.

Valpene blir 5 måneder den 1. januar, og i dag fikk jeg melding fra Per Hajem som har Ravnkloas Cash. Cash har i dag hatt sin første selvstendige rypestand. Moro at valpene er tidlig ute og viser hva de er født for.. :-)

 

Snørekjøring med Kajsa 12. desember i skikkelig julestemning

12.12.-13
Det nærmer seg jul, og vi klager ikke over lite julesnø i år! Det har kommet rikelig, og det snør fortsatt. Det gjør at vi har fine forhold for snørekjøring med hundene. Det er forresten bare Kajsa som nå kan være med. Dreng som alltid har syntes det har vært topp å snørekjøre, har mest sannsynlig fått forkalkninger i høyre bakfot, og han klarer ikke lengre å være med på sånne belastninger. Han er hjemme og nyter pensjonisttilværelsen, og får heller være med i sitt eget tempo uten å trekke når føret tillater det. Dagene er korte nå med bare få timer med dagslys, men det skaper ikke noe problem. Gode hodelykter gjør at det er lett å ta seg fram. Om mindre enn 2 uker går det igjen mot lysere tider i nord. Men vi har fortsatt et par måneder hvor vi kan nyte det fantastiske arktiske lyset.

Flere av valpene har nå startet med tannfellingen, og det er alltid spennende å følge med hvordan det går. Vår Cella har allerede fått flere nye tenner, og det ser bra ut. Valpekjøperne gir stadig fin tilbakemelding på både pelskvalitet, trygghet og ikke minst gemytt. Det virker som et veldig jevnt kull hvor lite skiller valpene fra hverandre. De er tøffe, men samtidig lydhøre, så det blir spennende å starte med videre dressur.

27.11.-13
Vinteren har virkelig gjort sitt inntog her nord med stort snøfall! Det skaper utfordringer nok når man må bevege seg ut på veiene. Foreløpig blir det bare små lufteturer med hundene, men det er ei rolig tid, og hundene er fornøyd med det.

I går fikk jeg en trist nyhet fra Line i Hasvik som har Ravnkloas C-Mira. Mira har under lek ute brukket fire "fingre" på høyre framfot. I følge veterinærene er dette ingen enkel operasjon, og utfallet er høyst usikkert. Dersom de som opererer "treffer" riktig under operasjonen kan det gro og blir bra. Alternativt kan utfallet være at veksten på beinet hemmes. I skrivende stund ligger Mira på operasjonsbordet, og vi krysser fingrene og håper det beste for henne!

17.11.-13
De siste ukene har det vært variabelt med trening og turer for hundene. Både jobb og vær og ikke minst mindre lys har gjort at det har blitt færre turer midt i uka. Jeg har likevel fått et par turer med Kajsa den siste uka før jobb. Pelsen hennes begynner å komme tilbake etter valpeperioden, og det gjør at det er ok for henne å bevege seg i den dype snøen igjen.

Denne helga ble vi invitert med Remmens på hytta deres i Reisadalen. Det er Cellas første tur borte fra kjente omgivelser, og absolutt en fin sosial trening på nytt sted sammen med seks voksenhunder. Det har gått utmerket bra. Hun er en valp med godt humør og med god tilpasningsdyktighet, og ikke minst innordnet hun seg greit de voksne hundene, og fant raskt sin plass i flokken. Lørdag var vi på tur med seks hunder mens Cella ble igjen på hytta. Været har vært heftig her nord de siste dagene, med stengte veier og etter værmeldingen å bedømme "ekstremvær". Vi merket ikke noe til ekstremværet nede i dalen, men lengre oppe i fjellet var det ufyselig for både oss og de på fire bein. Det ble likevel en tre-timerstur på lørdag, og både vi og hundene var godt fornøyde med styrketreningen i løssnøen. Ellers har helga vært preget av god mat, badstu og avslapning. Lillian og Ottar har virkelig en perle av ei hytte som ikke minst ligger fantastisk til, både med tanke på jakt, trening og også laksefiske på sommeren.

Nå blir det jobb i Tromsø for mitt vedkommende de neste par ukene.

26.10.-13
I dag har det endelig blitt tid til en jakttur igjen! Sigleif og jeg har vært en tur i Svartfoss med begge hundene, og selv om vi ikke har sett allverden med fugl, har vi likevel hatt en fin tur. Her har det kommet mye snø allerede, og i dag var første dag med ski på beina denne høsten. Kajsa har fortsatt store patter etter valpekullet, og jeg har vært redd for at hun skal forfryse dem i den dype snøen. Derfor forsøkte vi i dag med heldress på henne, men det funket dårlig. Jeg bruker vanligvis jaktdekken på henne som dekker hele buken og de fleste pattene, og det gikk heldigvis greit bare med det på.

Vi får stadig fin tilbakemelding fra fornøyde valpekjøpere. Valpene er nå 12 uker, og i dag fikk jeg melding fra Hanne Fevik om at Ravnkloas Crazy har hatt den første standen! Hun kom på ei rapphøns på gården, festet stand og reiste barskt på kommando. Moro! 🙂 Det lover godt for at det kan bli jakthunder av dette.. 😋Også Ravnkloas C-Ramp er heldig å få kose seg med viltet som eier Lars Klev feller for voksenhunden.

13.10.-13
Denne helga har Nord-Troms Fuglehundklubb arrangert jaktprøve i Reisadalen. Jeg har hatt ansvaret for oppdatering på nettet, og pga jobb har det ikke vært mulig for meg å bidra med arbeid i sekretariatet ellers. Men prøven har som vanlig hatt mye fugl, og tilbakemelding fra prøvedeltakerne er også i år god, og det er selvsagt hyggelig.

Jeg har fått tilbakemelding fra alle valpekjøperne i løpet av den siste uka, og det er veldig hyggelig å høre at de alle er fornøyde med valpene sine. Flere av valpene er allerede renslige i hus, og de spiser godt som pointerne skal. De er en trivelig valpegjeng som har vært heldige med sine eiere! OG de får virkelig noe å leve opp til de neste årene! I tillegg til topp resultater tidligere og ikke minst hittil i høst, har pappa Ohlsmyrens P Respect (Lux) denne helga deltatt på NM-lag lavland og vunnet lagkonkurransen sammen med resten av pointerlaget. I tillegg ble Lux beste individuelle hund i lagkonkurransen. Dessuten har Lux på NM-lavland individuelt oppnådd 5. VK i kvalifiseringen, 1. VK semi og 2. VK NM-finale lavland i dag! Stor gratulasjon til Hans, Siri og Lux for fremragende prestasjoner! Kajsas søster Pimen's B-Jenta ble tatt ut som reserve i lagkonkurransen.

06.10.-13
Kennel Ravnkloas C-kull er nå plassert i sine nye hjem, og tilbakemeldingen fra de nye eierne er positive: Trygge og sosiale valper som lett har falt til ro hos eierne sine. Alle har kommet til aktive jegere, og alle såfremt som en familie har pointere fra før. Det blir spennende å følge kullet framover og få se hva som bor i de små! To av valpekjøperne har valgt å bytte navn på valpene sine, så Carat er blitt til Cash og Calle er blitt til C-Nansen. Lykke til til dere alle som har fått valp fra C-kullet! Det blir spennende å følge dere videre med de nye håpene deres!

Her i huset er vi tilbake til normal hverdag igjen. Cella som har blitt hos oss er ei aktiv frøken, men hun er trygg og fin, og ikke minst har hun evnen til å slappe av innimellom. I  dag har Sigleif og jeg vært på fjellrypejakt igjen, og Cella har fått være med. Hun er nå ni uker, og hun har hatt det topp med å få løpe løs i marka og få lukte på rypene som Sigleif har felt for de voksne hundene. Ryggsekken min med en varm jervenduk oppi har fungert som seng når hun har blitt trøtt, og der har hun sovet. Jeg har passet på å plassere meg godt unna skuddene med Cella når Sigleif har felt fugl så det ikke skal bli en negativ opplevelse. Høsten fortsetter like fint som den hittil har vært, og vi håper på å få flere fine jaktturer i helgene framover.

28.09-13
Nå er det bare dager til alle valpene er dratt hjem til sine nye hjem. To er allerede blitt hentet, og i løpet av mandag drar seks stykker. Den siste reiser i midten av neste uke. De to som allerede er dratt har slått seg fint til ro hos eierne sine, og begge er blitt akseptert av de eldre hundene i huset.

I dag har Sigleif og jeg vært en tur på fjellrypejakt med Kajsa og Dreng mellom måltidene til valpene. Vi har alltid jaktet fjellryper med hundene våre, og både Kajsa og Dreng er utmerkede fjellrypejegere. Spesielt Kajsa syntes nok at det var supert å få en skikkelig jakttur igjen etter noen måneder i ro. Vi dro til Reisadalen, og hadde ok fangst med oss på retur. Tåke tidlig på formiddagen, men etter hvert ble det bra sikt og også greie temperaturer til høsten å være. Kajsa hadde stand på et stort fjellrypekull som letta utenfor skuddhold, men det ble to ryper med i sekken som Dreng fant for oss. I tillegg kom Kajsa inn til meg med ei skadeskutt rype mens hun var i søk som en fjellrypejeger uten hund hadde skutt på og ikke funnet igjen. Supert å ha gode apportører med seg som kan finne skadeskutt vilt, og enda et godt eksempel på at jakt med fuglehund er human jakt. Småttingene i valpeinnhegningen syntes det var topp å få lukte og smake litt på fangsten da vi kom hjem.

21.09.-13
Nå har alle valpene fått nye eiere, og fra onsdag begynner de å reise til sine nye hjem. To av valpene blir her nord, mens seks har fått eiere sørpå. De er daglig ute i hundegården sammen med mora, og det er interessant å se hvordan Kajsa dresserer ungene sine. Kajsa gir dem fortsatt litt morsmelk, men hun er nå i avvenningen av dem, og da blir det kun en liten melketår på morgenen og på kvelden.
Jeg har benyttet anledningen til noen fjellturer mellom valpestellet den siste tiden, og det er en ok aktivitet når jeg fortsatt har ferie. Samtidig har det også blitt tid til litt fotografering igjen. Nordlyset er fantastisk nå, og med dette flotte fenomenet rett over hustaket har det blitt noen kortreiste bilder på kveldstid.

15.09.-13
Det er nå mindre enn 14 dager til valpene begynner å forlate oss for å reise til sine nye hjem, og det er både vemodig og godt å tenke på! Selv om det er mye kos med de små, skal det være greit og bare få konsentrere seg om den ene vi selv skal beholde. Samtidig vet jeg at valpekjøperne gleder seg til å få sine valper hjem til seg. Vi har alle valpene inne en runde daglig, og alle er fortsatt ute og lufter seg hver dag. Nå er det skikkelig fart på dem når de løper på plenen! I morgen skal de til veterinæren for sjekk og chipping. Kajsa ammer dem nå bare et par ganger for dag etter at de har fått fast føde, i tillegg til på natta, så melkeproduksjonen avtar for henne. Det er bra med tanke på at valpene snart skal dra, og at det ikke blir problem for henne med mye melk i pattene når valpene er reist. Naboungene er daglig innom og hilser på valpene, og de er alle godt sosialiserte og trygge. I forrige uke hadde vi besøk av hannhundeier Hans Simensen, og i morgen kommer han innom en tur igjen for å se på valpene, og for å plukke ut parringsvalpen for sine venner.

I og med at vi ikke kan forlate valpene over lengre tid på grunn av mating, bytter Sigleif og jeg på å være hjemme med dem og å dra på tur. I går hadde jeg valpefri og fikk tatt en ny topp i 10 på topp. Jeg hadde en lang og fin tur til Sagtindan som er 1219 moh, og med ei fantastisk utsikt over både fjell og fjord. Sigleif, Ottar og Lasse reiser på en ukes jakttur i morgen.

08.09.-13
Valpene er nå fem uker, og det er kun 1 hanne igjen som er ledig for jegere/jaktprøveinteresserte. Valpene er jevne og vitale, og det er lite som skiller dem fra hverandre.

Mens finalen i NM-høyfjell har gått på Hjerkinn i dag, har jeg hatt noen timer fri fra valpekassen. Dreng og jeg har hatt en super topptur i nydelig vær, og denne gang har vi vært på toppen Favvresvarre som ligger ca 8 km inn i en sidedal i Reisadalen. Selve toppen er 910 moh. Vi startet turen fra Rongadalen, og det har vært lett terreng å gå i, og ca 20 grader varmt! Ikke mye som tyder på at vi allerede er godt ut i september. Underveis har jeg fått oppdatering fra NM-finalen der jeg har hatt mobildekning, og det var særdeles hyggelig at Kajsas bror fra A-kullet, Pimen's Aron, endte opp med 3. VK NM-finale høyfjell. Aron var eneste premierte pointer i finalen. Stor gratulasjon til Terje, Bente og Jakobine!

Mens Dreng og jeg har vært på tur, har Sigleif hatt alle valpene ute på plenen. De koser seg stort med å løpe rundt i gresset og lukte og smake på alt som er nytt. Sigleif har også hatt en liten fjelltur i dag, og har hatt med Kajsa på sin første tur etter at valpene ble født. Det syntes hun var topp, og hun har fått løpe litt fra seg, hun også.

07.09.-13
Selv om valpene nå er flyttet ut i valpeinnhegningen, forsøker vi å ha mye kontakt med dem for å få dem mest mulig sosialisert. Vi har to og to inne sammen med oss, og siden forleden dag har vi også hatt de små ute så de har fått løpe litt rundt på plenen. De får hilse på både unger og andre voksne, og de er virkelig en trygg og flott gjeng! I dag skal de få den siste ormekuren, så da er de ferdigbehandlet for medfødt innvollsorm. I går ble kullet registrert i NKK, og alle har nå fått navn. Valpene er 5 uker gamle.

04.09.-13
Valpene er nå flyttet ut i valpeinnhegningen, og der har de god plass å boltre seg på. De var overhodet ikke skeptiske til nye omgivelser, og de løper og leker med hverandre, og slokner som utblåste lys etterpå - akkurat som valper skal. De har startet med fast føde i dag, og det falt i god smak hos de små. Og mor Kajsa som er aldri så lite matgal ventet bare på om det ble noe tilovers etter at de minste var ferdige med måltidet - det var det ikke etter det første måltidet i hvert fall...

Som dere ser er det full vigør i innhegningen, og Kajsa har nå startet med oppdragelsen av de små. Det vil hun fortsette med i ukene framover til de er leveringsklare, og de kommende valpeeierne skal overta og fortsette med både preging og videre oppdragelse. Valpene har allerede hatt besøk av både unger og voksne, og de er sosiale og trygge. Ungene synes selvsagt at det var topp å få hilse på valpene, og valpene satte også pris på besøket. Det er mye kos i å bli båret og klappet, og topp med mye oppmerksomhet. Besøk av både store og små skal få fortsette framover slik at valpene blir godt preget på mennesker fram mot leveringen til sine eiere.

30.08.-13
Nå er valpene blitt fire uker, og de veier mellom 2400 og 2100 gram. Bortsett fra den som hele tiden har veid litt mindre, skiller det kun noen få gram i vekt. De er med andre ord et utrolig jevnt kull. I og med at de fortsatt er storfornøyde med maten de får av mammaen, har jeg ikke sett behov for å begynne med fast føde enda. Men fra de er fem uker tenker jeg det er på tide å starte med annen mat til dem.
Kajsa har i hele perioden etter fødselen fått tillegg av våtfòr beregnet for valper. Det er mye energi i dette, og hun krever all den energien hun kan få når hun skal produsere mye melk for den store barneflokken sin. I tillegg har hun fått tørrfòr beregnet for valper. Hun har stor matlyst, og har hittil fått den maten hun har villet ha. Men når vi snart går over til fast føde for valpene vil hun nok ikke ha behov samme mengde som nå.
Valpene vil få det samme fòret - dvs en blanding av våtfòr og tørrfòr. Om vel ei uke blir de flyttet ut i valpeinnhegningen der det er bedre plass for dem etter som de vokser. Jeg har nå lagt ut nye bilder av valpene. I og med at de ikke har samme nummerering som på de forrige enkeltbildene har jeg tatt bort de forrige. Seks av valpene er bortbestilt, og det er nå kun to hanner ledige for jegere/jaktprøvefolk fra denne spennende kombinasjonen!

25.08.-13
Nye bilder av valpene er nå lagt ut. Valpene er i sin fjerde uke, og de er en aktiv gjeng når de er våkne! Fortsatt får de bare morsmelk, og de er fornøyde på det. De har i dag fått sin andre ormekur. Trivelig med valper! :-)

21.08.-13
Idag er valpene 3 uker, og nye bilder av hver enkelt valp er lagt ut under "Kajsas valper". Sju av valpene veier nå mellom 1740 og 1810 gram. Den minste hannen veier 1500, og følger sin egen vekt fint. Nå begynner det å bli liv i valpekassen med 8 aktive valper! Mesteparten av tiden sover de fortsatt, og de er alle kvikke og fine.


15.08.-13
Valpene er i dag fullgåtte to uker, og alle har nå fått åpnet øynene. Mesteparten av døgnet brukes fortsatt til å sove og å spise, og det er fortsatt en rolig og fornøyd gjeng i valpekassen. Alle prøver nå å sette beina under seg, men foreløpig er det ustø gange på samtlige. Det må ennå noen dager med trening til før de behersker teknikken og finner balansen. Den første kloklippen er unnagjort, og alle har fått ormekur i denne uka. Kajsa har rikelig med melk, og alle valpene øker fint i vekt. Flere av valpene er allerede bortbestilt, men fortsatt er det noen ledige, så ta kontakt for hyggelig og uforpliktende hunde- og valpeprat! Nye bilder er lagt ut under "Kajsas valper" i menyen til venstre.

Høstprøvene nærmer seg, men for vårt vedkommende blir det rolig med tanke på prøver denne høsten. Når valpene blir enda noen uker eldre skal Kajsa få være med på noen korte trimturer i marka. Men foreløpig er det valpekassen som er det store fokuset for mammaen. Vi får komme sterkere tilbake på jaktprøvefronten til vinteren!

09.08.-13
Det er nå ei uke siden valpene ble født, og de vokser raskt. 7 av valpene er jevnstore og nærmer seg kiloet i vekt. En av hannene er litt mindre, men han er kvikk og fin og må bare passes på så han også får forsynt seg av maten. Kajsa er ei rolig og flott mamma for valpene sine. Hun har mye melk, noe som vises på den gode vektøkningen. Hun steller med dem på tur, og det er ro i valpekassen. Se bildene av valpene i menyen til venstre.

02.08.-13
I går den 1. august ble det født 8 valper etter Pimen's B-Kajsa og Ohlsmyrens P Respect. Kajsa har vært enormt stor i magen de siste to ukene, og jeg har lenge sagt at enten må det være mange valper der, eller så måtte valpene være store. Det var faktisk begge deler; stort kull med store valper. Den første valpen ble født kl 08.40 på morgenen, og den var hele 465 gram. Utover dagen kom det tilsammen 8 valper. Tre av dem hadde fødselsvekt 400-425 gram, mens de fem andre var mellom 465 og 510 gram. Med et så stort kull og store valper blir livmora svært utspilt. Da den trakk seg sammen etter siste valp på ettermiddagen, var det vanskelig å kjenne om det var flere valper der. Kl 23.00 på kvelden kom det ei morkake, og i dag den 2., hele 18 timer etter nestsiste valp kom det en tispevalp på hele 615 gram! Den var død, og det var morkaka til denne valpen som løsnet i går kveld. Totalvekt på valpene Kajsa har båret på er faktisk hele 4200 gram! Ikke rart at hun har hatt problemer med å finne hvilestilling den siste uka. Men alle de 8 levende valpene er vitale, sterke og fine. Alle er sort/hvite.

Kajsa er utrolig tålmodig og flink til å være førstegangsfødende. Hun steller med valpene sine, og melkeproduksjonen er allerede godt i gang. Det er et harmonisk kull, og valpene er rolige og fornøyde i valpekassen.

25.07.-13
Det er kort tid igjen til fødselen starter, og i går gjorde vi klar valpekassen. Kajsa har allerede testet den ut, og det ser ut for at hun fant seg greit tilrette der. Temperaturen har begynt å gå ned, og det er nok ikke mange dagene før fødselen starter. Kajsa er fortsatt i fin form, og har god matlyst. Det er godt med liv i magen hennes, og det tyder på at valpene har det bra. Vi går fortsatt korte turer daglig så hun får være litt i aktivitet fram mot fødselen. Vi går spennende tider i møte!

14.07.-13
Kajsa er nå startet på sin 7. svangerskapsuke, og jeg synes at hun er stor i magen allerede. Det er fortsatt et par uker til hun skal føde, og jeg er virkelig spent på hvor mange valper det blir. Hun er i god form. Hun har aldri vegret seg for mat, og heller ikke nå! Er glupsk og spiser godt. Jeg har hatt henne med på toppturer og andre turer jeg har vært på for å holde henne i trim, og det setter hun pris på. Ellers er hun som hun alltid pleier å være - rolig og avbalansert og tar livet med ro som man skal når man er høygravid. Det er ikke noe som tyder på at hun ikke trives med tilstanden hun er i.

Den siste uka har vi hatt besøk av familien fra Nederland. To av tantebarna mine med samboer og baby på 9 måneder har vært her, og det har selvsagt vært trivelig. Det har blitt flere turer på sjøen med fin fangst av både småsei, ørret og sjørøye. Min nevø Kennet mistet en ørret på ca 6 kg på stang! Den slo seg løs like ved båten, og det var selvsagt vanvittig ergerlig. Men som kompensasjon fikk han flere fine rødfisker etter det, selv om størrelsen ikke kunne måle seg med den han mistet.

Jeg var spent på hvordan Kajsa ville reagere på babyen, da hun ikke er vant med småunger fra tidligere. Hun syntes tydeligvis at småtten var topp! Kunne ikke komme nært nok. La hodet i fanget hans når han satt på golvet, og rullet seg inntil ham for å være nær. Topp gemytt der også!

03.07.-13
Det er ingen tvil lengre om at Kajsa er med valper! Hun er nå i si femte svangerskapsuke, og legger seg nå ut. Dette blir spennende, og ikke minst spennende med tanke på hvor mange valper det blir! :-) I dag har hundene fått en fin trimtur til Gjøvarden. Dette er en av toppene i 10 på Topp, og jeg har dermed fått et nytt klipp i kortet.

28.06.-13
I denne stille tia på året med båndtvang og pause fra jaktprøver, kan det lett bli ei stillesittende tid hvis man ikke finner på andre aktiviteter. Nasjonalparksenteret her i Nordreisa har for tre år siden startet et flott opplegg med 10 på Topp, og det har Lillian, Wenche og jeg deltatt på siden oppstart. Innimellom har også andre blitt med på turene våre, men vi forsøker å legge tilrette og planlegge turene så godt vi kan slik at det i alle fall passer for oss tre damer å delta. På de aller fleste turene har vi hundene med, og dette er fin mosjon for de firbente i ei ellers rolig tid. Et par av toppene er så ulente med store steiner og bratt for å komme opp, og de egner seg lite for hundene å være med. I 10 på Topp i år inngår 18 topper man kan velge i. De varierer fra 537 m.o.h. til 1361 m.o.h. Ikke alle starter ved havflata, men mange må vi gå noen km for å komme inn til fjellfoten av før vi kan starte oppstigningen. I årets 10 på Topp må man ha gått til 5 topper over 1000 meter og 5 valgfrie for å kunne være med i trekningen av gavepremier. I år har Nasjonalparksenteret valgt å bruke to av mine bilder i 10 på Topp-programmet. Begge bildene er fra turer vi hadde i fjor.

I går gikk vi til toppen av Cillagaisa som ligger i Kildalen; parallelldalen til Reisadalen. Toppen ligger 1204 m.o.h. Selv om starten på turen var i underkant av 300 m.o.h., viste GPS-loggen at vi hadde gått 16 km tur/retur, med en stigning på mer enn 900 høydemeter totalt. Været var perfekt for topptur! Vinden gjorde at mygga holdt seg borte, og skyene vi hadde mesteparten av turen gjorde at det var behagelig å være på tur. Jeg hadde med både Kajsa og Dreng. Begge to er sterke til å kløve, men med tanke på at Kajsa forhåpentligvis er med valper, bar Dreng kløv begge veiene.

Det er nå fire uker siden Kajsa ble parret med Ohlsmyrens  Repect, og foreløpig er det for tidlig å si med sikkerhet at hun har tatt valper. På de to tidligere kullene jeg har hatt på gammeltispa mi Raja har jeg aldri benyttet meg av ultralyd. Jeg jobber som jordmor, og debatten om skadevirkninger hos foster ved bruk av dette er noe de lærde fortsatt strides om. Jeg ønsker derfor ikke å benytte meg av ultralyd denne gangen heller. Det jeg ser på Kajsa, er at pattene er blitt større og at hun muligens har endret litt kroppsfasong. Hun er fortsatt litt hoven bak, og det er kanskje det sikreste tegnet på at hun er med valper. Hun er kvikk og fin og i godt hold, og toppturene er fin trim for henne med tanke på kommende valpefødsel.

12.06.-13
Sist helg var satt av til Nordnorsk pointertreff på Rundhaug sammen med noen titalls andre pointerantusiaster. Som distriktsrepresentant for NPK i Troms og Finnmark er det jeg som må holde i trådene både i forkant og under treffet. Men med mange gode hjelpere har ikke det vært noe problem! Til utstillingen var det meldt på 24 hunder. Jeg valgte i år og ikke ta med noen hunder. Kajsa er nettopp parret og var helt på slutten av løpetiden, og da var det enklere å ha henne hjemme. Dreng er pensjonist og hadde sikkert satt pris på en tur til Målselv, men fikk trimtur sammen med Sigleif i stedet. Med et flott og positivt vertskap, hyggelige deltakere, flotte hunder og ikke minst bra vær dette året også kunne ikke årets pointertreff bli annet enn vellykket! Nytt av året var ungdomstreffet som uten tvil ble en suksess, og som helt sikkert vil bli videreført til neste år. Jeg har sagt meg villig til å ta to nye år som DR for NPK, og gleder meg allerede til neste års treff, selv om det er hektisk både i forkant og mens det står på. Hvile kan man gjøre når man blir enda eldre... :-)

31.05.-13
Kajsa er i dag parret med Lux. De hang sammen i 45 minutter, så det skulle tyde på at det har vært en bra parring. Forventet valpefødsel blir månedskiftet juli/august. Se stamtavle på valpekullet under "Stamtavle valper".

23.05.-13
Løpetiden på Kajsa har startet, og Lux er kommet nordover!
En lenge planlagt ferietur er nå avsuttet, og vi er tilbake i hjemmet igjen. Sigleif og jeg har lenge hatt lyst til å besøke Cuba, og nå i mai gjorde vi alvor av det. Opplegget var rundreise i landet den første uka med guide, og den siste uka på bra hotell i Varadero med sol, god mat og avslapning. Uten at vi var klar over det på forhånd, var det kun oss og et par engelskmenn i følget de første tre dagene i Havanna, og bare oss, guiden og sjåføren de neste fire dagene på rundturen. Turen ble bestilt via et lite selskap, og dermed slapp vi store reisegrupper. Det gjorde at vi har fått førstehånds info fra engasjerte guider som hadde god innsikt og engasjement for landet sitt.

Vi har reist over store deler av Cuba i løpet av ferien. Vi har vært innom flere historiske byer og severdigheter, sett landskap som er unikt fra vårt, blitt møtt av hyggelige cubanere som er stolte av landet sitt tross stor fattigdom, lite penger å handle for og lite å få kjøpt for de pengene de har. Cuba har en lang og også blodig historie, og vi har fått sett mange av stedene vi har lest om fra tidligere. Vi har vært innom sigarfabrikken der verdens beste sigarer lages; the Black tobacco. I tillegg til sigarer er cubansk rom verdenskjent, og vi har besøkt fabrikker hvor det lages rom. Che Guevara-mausoleet og detaljert historie om tiden både før og etter revolusjonen i 1959, "oppdagelsen" av Cuba på slutten av 1400-tallet, gamlebyen i Havanna som står på Unescos verdensarvliste, en mengde med gamle amerikanske biler i ulik stand og vakker cubansk musikk som spilles på alle gatehjørner og som virkelig fenger er en liten del av det vi har fått med oss. Ernest Hemingway bodde de siste 20 årene før sin død på Cuba, og vi har gått i noen av hans fotspor. Cuba er fortsatt et kommunistisk land med sterk kontroll av myndighetene. Internett finnes ikke for privatpersoner, og er kun tilgjengelig på de største hotellene.

Da det ble åpnet for litt privatisering på Cuba for tre år siden, ble mange cubanere arbeidsledige. Turistnæringen er nå den største næringen på Cuba, og mange av de høyt utdannede fagpersonene som mistet jobben sin i forbindelse med privatiseringen har tatt på seg guiding av turister. I Havanna hadde vi med oss en guide som hadde studert historie, engelsk og spansk, og på rundturen i landet hadde vi en professor i pedagogikk som guide. Som sagt - førstehånds info om landet!

Noen dager før hjemreise fikk vi beskjed hjemmefra om at Kajsa hadde startet på løpetiden. Det gjorde at det ble litt logistikk i forhold til å få Lux nordover til rett tid. Med god hjelp fra Hans Simensen og vår gode venn Erling kunne Lux hektes på billetten til Erling fra Oslo til Sørkjosen, og være her hos oss i påvente av at Kajsa er parringsklar. Lux kom i går kveld, og inntrykket fra i vinter da jeg hilste på ham på Andøya er det samme. En meget behagelig type som det ikke er problem å ha i fremmed hus med løpsk tispe. Jeg regner med at Kajsa er høyløpsk i begynnelsen av neste uke.

 

23.04.-13
Oppsummering etter vintersesongen er at jeg er veldig godt fornøyd med det jeg ser av Kajsa både på trening og på jaktprøver. Selv om vi har hatt stang ut i vinter, har det har vært nære på premiering. Lite fugl har preget flere av vinterprøvene, og dermed veldig tilfeldig hvem som har fått slipp der fuglene har vært. Altaprøven var siste prøve for oss i vinter, og der tok hun seg til semifinalen på søk. Det var ingen fugl i slippene hennes på disse to dagene, og da hun modererte seg litt på slutten av sitt andre slipp på tungt føre, havnet hun rett utenfor lista for de som gikk videre til finalen. Kajsa er fortsatt ung, og har mye å gå på etterhvert som hun modnes mer. Hun bruker vind og terreng på en meget fornuftig måte, og på trening finner hun mye fugl. Nå venter vi på løpetid, men i mellomtiden skal Sigleif og jeg ha velfortjent ferie litt lengre vest i verden.

05.04.-13
Jeg har allerede ved nyttår vært i kontakt med Hans Simensen om å få bruke Ohlsmyrens P Respect S30118/2008, eller Lux som han kalles på hjemmebane på Kajsa når hun løper i juni.  Lux er akkurat er fylt 5 år, og han kan etter sin aller ferskeste VK-premie i dag smykke seg med tittelen NJCH. Jeg var heldig å få hilst på Lux på Andøya da han var en av pointene som representerte pointerlaget i lagkonkurransen i år. Han var et meget hyggelig bekjentskap! En godt bygget hund med et flott gemytt, og de jaktlige prestasjonene gjør ikke denne paringen mindre interessant. Lux x Kajsa blir tett linjeavl, hvor Drevjans Lux går igjen flere ganger på begge sider. Vestfjorddalens Tina T x Drevjans Lux er opphav til Vestfjorddalens Famous som er 3x NM-vinner. Kajsas mor Drevjans Belle er vinner av Svensk Derby, og hun har Drevjans Lux som bestefar, og Kajsas far Jutevatnets Radar har allerede vist at han har mange topp hunder etter seg i avlen.

Med denne paringen håper jeg å forsterke Kajsas gode egenskaper, både jaktlig og ikke minst gemyttlig, der både Kajsa og Lux har topp gemytt og er meget gode viltfinnere. I tillegg får jeg via Lux inn amerikansk linje som jeg håper kan gi enda mer skarphet på føre og reis. Vi skal selvsagt ha valp fra dette kullet. Se ytterligere info om Ohlsmyrens P Respect (Lux) på nettsiden til Kennel Setpoint  http://www.kennelsetpoint.com/26868140 og info om Kajsa finnes i menyen til venstre på hjemmesiden vår.

01.04.-13
 I år hadde jeg mulighet å se NM-lag på Andøya helga før påske. Trivelig å gå med og se på lagkonkurransen, og spesielt moro at pointerlaget endte opp med bronseplassen. Kajsa og jeg nådde ikke fram i kvalifiseringen i NM-vinter. Vi fikk plass i Exit Cup lørdagen, og her lå hun an til 1. VK i kvalifiseringen. Vi fant henne og makker i stand i samme område på hver sine fugler. Kajsa fikk et komplett fuglearbeid på sine fugler, mens makker fikk arbeid uten reis. Hun og makker var de eneste som behersket fuglene denne dagen. Men dagen er ikke over før den er over... Siste slippet hennes var 150 meter fra parkeringsplassen hvor bilene våre var parkert, og da hadde hun bestemt seg for at hun skulle hjem. 

Jeg hadde håpet å få med meg Altaprøven som avsluttende prøve i vinter, men jobbsituasjon gjør at jeg mest sannsynlig ikke har mulighet for flere jaktprøver denne vintersesongen.
Nå er påska så godt som over. Det har blitt mest jobbing for mitt vedkommende, men et par turer til fjells har det vært tid til. Med stor skredfare i fjellene her i Troms har vi ikke lagt opp til de store treningsturene med hundene denne påska. Kajsa er i god kondisjon, og har fått snørekjøre i stedet. Klubbmesterskapet Nord-Troms Fuglehundklubb skulle arrangere i dag ble også avlyst pga skredfaren. Forhåpentligvis stabiliserer snøen seg snart så vi igjen kan ferdes trygt.

16.03. 2013
Mens mesteparten av pointerfolket er på jaktprøve i Tromsø denne helga, har Kajsa og jeg frihelg fra jaktprøver. Jeg har snille og greie kollegaer som stiller opp og bytter vakter for at jeg skal kunne få holde å med jaktprøver både høst og vinter. Men noen helger er jeg bare nødt til å jobbe, og det er selvsagt helt greit. Sigleif og jeg har hatt treningstur med hundene på formiddagen før jobb, og det er lenge siden vi har sett så mye fugl på Kågen. Innimellom ble det litt for mye da de bare rullet opp foran hundene uten at det var mulig å få til noen jaktbare situasjoner. Men det ble likevel fuglearbeid nok på begge hundene. De siste to fuglearbeidene hadde Kajsa i fjæra på fjellryper som hadde samlet seg der. Det ble kun mobilfoto da jeg ikke hadde tatt med mitt "ordentlige" kamera...

12.03.-13
Sist helg arrangerte Nord-Troms Fuglehundklubb årets Arnøyprøve. Mye vær har preget helga. Jeg var også i år med i prøvekomiteen, og noen utfordringer ble det da veier ble stengt pga fare for ras, og prøvedeltakere var på feil side av bommen. Men det meste ordnet seg, og veiene ble etter hvert åpnet slik at folk kom seg ut i terrengene. Jeg startet med Kajsa i VK på lørdag. Vi gikk i Årviksand, og det var det eneste terrenget på øya hvor snøen ikke hadde lavet ned i forkant, eller mulig at den var blåst bort? Vi hadde ca 20 cm med puddersnø, og med betong under ble det perfekt føre. Ryper var det i massevis, selv om de ikke alltid var så samarbeidsvillige. Kajsa fikk et slipp. Hun revierte utmerket første halvdel av slippet. Deretter slo hun opp på en brink og ble der. Jeg fant henne ikke, og jeg fant ingen spor etter henne. Mulig hun har gått på veien og deretter slått seg ned lengre fram. Men hun kom da inn da jeg fløytet på henne etter at slippet var over. Dermed ble det over og ut for vår del. Kommende helg er det Tromsøprøve, men der stiller vi ikke. Helga etter er det NM-vinter, og der er Kajsa meldt på.

 

 

Kommentarer

26.03.2014 08:52

Martha Sofie

Så flott hjemmeside Den dele æ med vennan min! Klem til dæ

26.03.2014 13:25

Inger-Lill

Hyggelig det, Martha!

11.03.2013 22:24

Stian o Richard

Fin sida Inger-Lill Fantastiska bilder // Stina Richard & Oscar

23.04.2013 22:24

Inger-Lill

Takker!

10.03.2013 18:55

irene

Flott side du har laget
Hilsen oss på www.kennelskovard.com

23.04.2013 22:22

Inger-Lill

Takker!

06.03.2013 19:44

Said

Gratulerer med egen hjemmeside

06.03.2013 21:57

Inger-Lill

Takk for det, Said!