9. mar, 2022

Ravnkloas E-Snuta er blitt elitehund

Sist søndag oppnådde Snuta og eier Kjersti Betten 1.AK på Telemark Fuglehundklubbs prøve på Rjukan. Snuta ble stilt fredagen også og fikk topp kritikk da også. Eneste mulighet for henne på fugl var den som letta langt unna hundene. Søndag hadde hun fuglearbeid på en stor flokk på 20-30 ryper, og det handterte hun på beste måte!

Kritikk: 
I vekslende vind og kupert terreng jakter Snuta særdeles godt, med høy intensitet og meget god fart. Lett, fin stil og aksjon. Revierer anvist terreng prima, med god bredde og framdrift. God kontakt med fører. Senere fester hun stand, avanserer i etapper på stor rypeflokk til ny stand, reiser på ordre presist og villig rypene og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Holder dagen ut med sitt særdeles gode søksopplegg, og tildeles en velfortjent 1. premie AK. Apportbevis fremlagt. 
Tallkarakterer: 656444
Dommer: Svein Borgen

Da hun har oppnådd excellent AK på utstilling og i tillegg er HD-fri, er hun dermed blitt elitehund i NPK.

Vi gratulerer Kjersti og Snuta med denne gode prestasjonen! Veldig moro da Snuta er Kjerstis første hund som hun selv dresserer. Snuta er kun 3 år gammel. 

31. okt, 2021

NUCH Ravnkloas Dart er nå blitt godkjent avlshund i NPK

Dart er en sterk, flott og gjennomavlet hanne, og han kommer fra sunne og friske linjer. Han har en utrolig stå-på-vilje, og jakter så lenge vi jakter i løpet av jaktdagen. Han har 1. AK både på høyfjell og skog, i tillegg til sine VK-premier. Han har en meget sterk mentalitet, og er roligheta sjøl i flokken og i hus. Ingen stress, og komplett stille i bånd og i bil. 

Dart har et kull etter seg som nå er 1 år, og som lover meget godt! Sterke unghunder med stor jaktlyst. Vi har selv parringsvalpen fra dette kullet, og ser fram til å starte med henne på jaktprøver kommende vinter. 

28. mai, 2021

GOD SOMMER!

Nå er vi i den rolige tiden når det gjelder hundene med tanke på jakt og jaktprøver. Sommeren er den tiden på året hvor vi kan drive med andre aktiviteter for å vedlikeholde både kondisjon og dressur. Hos oss er det turer i fjellet og lavlandet med hundene i bånd som gjelder nå. Toppturer er suverent for både hundene og oss. Hundene er i aktivitet hele sommeren med turer til fjells, og slipper å få støvet børstet av når høsten kommer - det er allerede blåst bort i løpet av sommeren 🙂 Vi ønsker alle som er innom hjemmesiden vår en riktig god sommer! Vi gleder oss alleede til høsten med trening, jakt og jaktprøver! 

Forsidebildet er tatt i dag av Cella og Dart på Sølvtinden (595 m.o.h.). Fjellet er i nabokommunen vår Kåfjord. Det har en bratt oppstigning, og en fantastisk utsikt utover fjorden, og er absolutt verdt slitet oppover!🙂. Bildet her på siden er av Raja og pappa Dart - tatt i går med ustikt utover Reisafjorden. 

GOD SOMMER!

27. apr, 2021

Cella mistet valpene sine

Cella startet fødselen sin sist lørdag. Fra det som var en aldeles normal fødselsstart endte det natt til søndag med keisersnitt. Det viste seg at fire valper allerede var døde. De tre siste klarte seg dessverre heller ikke. Vi er utrolig triste for det som har skjedd, både for Cella som mistet valpene sine, men også for alle dere som ønsket valp fra dette kullet. Vi ønsker ikke å spekulere i årsaker  - det vil vi uansett ikke få svar på. Vi ønsker å takke Reisa Dyreklinikk for fantastisk hjelp. Det går etter forholdene bra med Cella, hun har trøst i flokken sin. Ting vil normalisere seg etter hvert, og forhåpentligvis får vi mange gode jakthøster sammen med den eminente viltfinneren vår! 

22. apr, 2021

Det nærmer seg...

Det nærmer seg fødsel, og temperaruren har variert som den skal siden sist helg. Foreløpig har den ikke gått under 37 grader, og det betyr at det ennå kan ta noen dager før fødselen starter. Cella er i godt humør, spiser godt og hviler mye - det er god opplading før fødselsarbeidet. Vi venter i spenning, og gleder oss til valpene kommer!🙂