Info Kajsa x Birk

2015. Her finner dere info om D-kullet e. Jutevatnets Birk u. Pimen's B-Kajsa.

Som ved forrige parring har vi også denne gang valgt å gå for Kajsas egne linjer ved å bruke Årets ungpointer 2014 i NPK Jutevatnets Birk på henne.  

Kajsas forrige kull (C-kullet) har omtrent samme linjer og samme innavlsprosent som D-kullet har. 3 av unghundene i C- kullet er stilt på jaktprøve, og de har tilsammen oppnått 5x 1.UK. To av dem fikk 1.UK på sine første starter. Alle hundene i dette kullet viser godt jaktvett og er gode søkere, og de har topp gemytt. I og med at de er nesten samme linjer i D-kullet forventes det samme av det kommende kullet. C-kullet tok tidlig stand, og de er gode viltfonnere.

Birk er en meget lovende hund, og dette var hans første parring. Han har 6x 1.UK, deriblant 1. plass i semifinalen i Norsk Derby. Birk ble med disse resultatene Årets ungpointer i Norsk Pointerklub i 2014, og alle hans kullsøsken er premiert med flere 1.UK. Han fikk også 1.AK på første prøvestart nå i vinter.

Kajsa har som beste premiering 1.UK, hun vant sitt kvalifiseringsparti i høystatusløpet Arctic Cup og ble etter første dag plassert som nr 2 av 44 startende hunder, hun fikk 1.AK samme høst som hun ble 2 år, hun har 3.VK og 2.VK finale som beste resultater.

Kajsas kommer fra et kull som er gjenparing hos kennel Pimens med NJCh Jutevatnets Radar x Drevjans Belle, og alle hundene i både A og B-kullet er premierte på jaktprøver. Kajsa er en glimrende jakthund som det er felt mye fugl for! 

Innavlsprosenten for Ravnkloas D-kull er god med 8,9%, og vi tror denne parringen blir interessant med både Jutevatnets Radar (bak Kajsa) og Jutevatnets Pernille (bak Birk), i tillegg til linjene på farsiden med Eidemlias Dallas T. som blant annet ble nr 2 i Norsk Derby finale. Kajsas mor Drevjans Belle vant blant annet Svensk Derby. Med kombinasjonen Kajsa x Birk forventer vi sterke og friske hunder med gode viltfinneregenskaper, godt standinstinkt og ikke minst et topp gemytt! Det er sterke HD-frie linjer på begge sider.

For de som måtte være interessert i mere info er det bare å ta kontakt enten på mail inger-lill@nordtroms.net eller på tlf +4741675716.

Flere bilder av Kajsa på jakt ligger i menyene til vesntre her på hjemmesiden.